De vloerders en paaltjeszetters kwamen langs

Meer foto’s zijn te vinden op onze fotosite klik hier.

We zijn nog amper twee maand verwijderd van de plechtige heropening van de Huisekoutermolen. Sedert het laatste nieuws draaide, helaas ook, de wereld verder door. We namen afscheid van Paul Bauters, in de wetenschap dat hij nog eens goedkeurend, heeft geknikt bij het laatste nieuws over de heropstanding van zijn pronkstuk. de Huisekoutermolen.

De laatste paar weken werden nieuwe kruipalen geplaatst, werd het terrein opgekuist, en wordt een nieuwe kruihaspel aangebracht. Binnenin wordt de vermolmde vangbalk vervangen, en krijgt de voormolen een nieuwe vloer.
Maar ook de molenbouwers werden aan het werk gezet. Erik van Leene mocht kruipalen leveren. Johan De Punt, naait touwen aan de zeilen. Roland en Kris Wieme zagen het nieuwe gevlucht op maat.
Het worden nog drukke dagen in de aanloop naar 16 september.

Zondag 16 september: verwachten we IEDEREEN bij de plechtige openstelling van de molen. De feestelijke speeches starten al om 10 uur 30. De vang mag opnieuw opgetrokken. Een gemoedelijke receptie sluit hier op aan.
In de namiddag pendelen twee busjes tussen maar liefst vier molens, die deelnemen aan deze feestelijke dag. Twee van de molens behoren toe aan de Provincie Oost-Vlaanderen, tevens een van onze sponsors en onze partner bij de uitbating van de Huisekoutermolen. Tijdens de tocht krijgt u niet alleen het indrukwekkende landschap van de Vlaamse Ardennen te verwerken, maar stopt u bij ondermeer de draaiende Schietsjampettermolen(*), Meuleken ‘t Dal te Zingem en de recent gerestaureerde Zwalmmolen. In deze laatste molen wordt een foto/film tentoonstelling opgezet over de geschiedenis en de restauratie(s) van de Huisekoutermolen.

Na deze aangename en leerrijke rondrit, kunt u verpozen bij een streekbiertje, in gezelschap van al wat naam heeft in Vlaanderen op molengebied. Enkele muzikanten (uit het ‘molenaars’milieu) zorgen voor aangepaste muziek MET molenliederen.

Wat wil je nog meer? ‘s Avonds meevieren met de jubilerende Levende Oost-Vlaamse Molens vzw (vijf jaar). Ook dat kan, mits inschrijving. Vraag inlichtingen.

U komt toch ook.

Meta Data

Title: De vloerders en paaltjeszetters kwamen langs
Date Posted: Sat, July 21, 2012
Posted By:
Category: Restauratie nieuws

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial