Een nieuwe voorbalk

Die zaterdag lieten de molenvrienden er alweer geen gras overgroeien.

In de Huisekoutermolen, die nog pas een nieuw dak kreeg, waren deze keer enkele dapperen aanwezig om Jan te assisteren bij het vernieuwen van de zware voorbalk. De vorige balk die nog dateerde uit de tijd dat de molen West-Vlaamse winden verslond was al te zeer aan vervanging toe. De nieuwe tweedelige balk die trapsgewijs aan elkaaar wordt gemonteerd zal de stevigheid van de eeuwenoude kast zeker ten goede komen. Uitstel was echt niet meer mogelijk. Terzelfdertijd wordt ook het kruiwerk aangepakt.

Nu wordt het wachten op de volgende grote stap. Het aanbrengen van het nieuwe wiekenkruis. Dat ligt evenwel nog niet in het vuur. Het hout voor het houten pestelgevlucht ligt nog volop te drogen. Wie nu al zin mocht hebben in een frisse lentewandeling, kan, op wandelafstand, in de buurt terecht op de Schietsjampettermolen. Je kan natuurlijk ook genieten van de gerestaureerde kap, trap en balkon van de Huisekoutermolen. Vergeet niet een blik te werken op het grote plakkaat dat door de noeste werkers van vzw Levende Oost-Vlaamse Molens werd aangebracht, met de bedoeling nieuwe sponsers aan te trekken. Het is dankzij de steun van jou en de inzet van van entoesiaste molenaars dat de molen binnenkort weer in zijn volle glorie zal te bewonderen zijn.

Meta Data

Title: Een nieuwe voorbalk
Date Posted: Mon, January 10, 2011
Posted By:
Category: Restauratie nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial