Tweede Nacht van de Huisekoutermolen

Wanneer? 21-22 mei van 20:00 tot 08:00 uur.

Tweede nacht van de Huisekoutermolen.

In navolging van de succesvolle eerste Nacht van de Huisekoutermolen in coronatijden, gaan we opnieuw nachtmalen!

Tijdens de nacht van 21 op 22 mei 2022 organiseren de molenaars van de Huisekoutermolen voor de tweede maal een “nacht van de Huisekoutermolen”. De molen zal voor de gelegenheid opnieuw feeëriek verlicht worden en bezoekers kunnen de molen in volle actie bewonderen en bezoeken.

GENIETEN VAN DE KORTE KETEN

Peter Van Hee, collega van Jos en een molenaar op de Huisekoutermolen: “Nu we dit jaar weer meer vrijheid hebben, bieden we onze bezoekers wat extra’s aan, dit keer ook met een drankje, al dan niet alcoholisch. Onze drank is afkomstig van onze lokale brouwerijen en van waterbronnen uit te streek. Genieten van de korte keten zeg maar. Dat mag dan nu wel in de mode zijn, maar een windmolen was altijd al een symbool van de korte keten. Het graan dat in de omgeving van de molen verbouwd werd, werd hier tot meel gemalen en afgeleverd aan de bakkers in de streek, die er het beste lokale brood mee bakten voor de eigen bevolking.Met de Huisekoutermolen doen we dit trouwens sedert tien jaar. We malen dan wel niet voor menselijke consumptie, maar we malen hier bijna wekelijks lokaal graan tot voer voor het vee van enkele boeren uit de omgeving. Je mag eigenlijk zeggen dat we trendsetter zijn.De molen zal voor de gelegenheid opnieuw feeëriek verlicht worden en bezoekers kunnen de molen in volle actie bewonderen en bezoeken.

Van 20u tot 1u is een bar voorzien waar kan meegenoten worden van de nacht bij de molen.

Als er voldoende wind is zal de molen tot zondagmorgen draaien en/of malen.

Meta Data

Title: Tweede Nacht van de Huisekoutermolen
Date Posted: Thu, May 12, 2022
Posted By:
Category: Uncategorised

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial